Pentru blat: 9 oua, o cana jumatate de zahar si 1 1/2 cana de faina. Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga pe rand cate un galbenus, apoi faina (cernuta in prealabil). Se poate adauga un strop de vanilie ca aroma, iar pentru cei care vor sa fie siguri ca blatul va creste se poate adauga un plic de praf de copt, desi garantat, blatul va fi foarte pufos si fara. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (incins in prealabil) circa 30 minute sau pana trece proba scobitorii.
Pentru crema: 500 gr iaurt de fructe, 1 plic gelatina, 300 ml frisca lichida, zmeura (capsune sau fiecare ce doreste). Batem frisca spuma, peste care se adauga iaurtul cate putin, apoi gelatina (hidratata 5 minute in 3 linguri de apa in prealabil) incalzita pe baie de aburi. Se adauga fructele si se amesteca usor cu o paleta.
Montare: Se taie blatul in 3. Primul strat se aseaza pe platou, se insiropeaza (fiecare cu ce pofteste, fie sirop din apa si zahar, fie compot, fie sucuri naturale...eu prefer compotul facut de mama:) ), se adauga o mare parte din crema, se aseaza al doilea strat de blat si se insiropeaza. Pentru fusta lui Barbie decupam din al treilea strat de blat 3 cercuri, pe care le montam intr-un castron, tapetat cu folie alimentara: un cerc de blat, crema, cerc de blat, crema si incheiem cu ultimul cerc de blat. Dam la rece si pregatim papusa, careia ii invelim picioarele in folie. Peste tort se pune "fusta papusii" centrata, iar in mijloc infingem papusa. Pieptul e imbracat in pasta de zahar, decoratiunile asemenea, iar tortul e decorat cu frisca. Se putea mai bine, dar pentru prima incercare...merge. Sa aveti pofta..si parte de aceleasi rectii de la copilasi: Oaaaauu!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu